تاریخ خبر: 2018-07-16 01:27:51
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی و سرپرست مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص سامانه مصاحبه های دکتری 97 دانشگاه آزاد اسلامی توضیحاتی ارائه کردند .
سال قبل از ادغام ثبت نام آزمون دکتری سراسری و آزمون دکتری دانشگاه آزاد ، محدودیت دعوت به مصاحبه برای داوطلبان سراسری برداشته شد . تا قبل از سال 96 هر فرد نهایتا به سه دانشگاه برای مصاحبه دعوت می شد اما از آن پس ، داوطلبان می توانند سر جلسه مصاحبه همه دانشگاه هایی که موفق به کسب حدنصاب آنها شدند ، حاضر شوند . بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری 97، اگر داوطلبی اسم خود را در لیست دعوت به مصاحبه شدگان آزمون دکتری 97 مشاهده کند ، یعنی یک مرحله را با موفقیت پشت سر گذاشته است ، اما موفقیت نهایی به نتیجه مصاحبه بستگی دارد که باید به خوبی خود را برای آن آماده کند . تا قبل از سال 96 سهم مصاحبه دو سوم و سهم کنکور دکتری یک سوم بود ، اما مطابق دفترچه ثبت نام آزمون دکتری 97، امسال سهم آزمون کتبی و مصاحبه هرکدام یک دوم (50 درصد) است . این به آن معنی است که تاثیر مصاحبه دکتری به نسبت سال 95 و قبل آن کمتر شده است ، البته مصاحبه همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است چون به داوطلبان کمک می کند در انتخاب بهتر یا بالاتر خود پذیرفته شوند . فرآیند مصاحبه دکتری و چگونگی شرکت در آن به قدری مهم است که داوطلبان بعد از آزمون باید تمام تلاش خود را در راستای شرکت در یک جلسه مصاحبه قدرتمند به کار ببندند . کسب نمره خوب در مصاحبه آزمون دکتری حاصل دقت و برنامهریزی است . در ادامه گفت و گوهایی با علیرضا رهایی ، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی و امیررضا شاهانی ، سرپرست مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم تا به سوالاتی که ممکن است قبل از جلسه مصاحبه استرس دانشجویان را کاهش دهد ، پاسخ دهند .
مصاحبه ای که آغاز شده است تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و اساتید چطور مصاحبه را انجام خواهند داد ؟
مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد 97 تقریبا به طور اجرایی آغاز شده و در 10 منطقه آمایشی در حال برگزاری است که در مناطق مختلف به طور هماهنگ تمام روند مشترک اعمال خواهد شد ، یعنی به طور مثال در منطقه شمال غرب ، تبریز به عنوان مرکز مصاحبه انتخاب شده است که برای آذربایجان های غربی و شرقی ، اردبیل و زنجان بهطور هماهنگ عمل خواهد کرد و کمیته های مصاحبه از همه اساتید با تجربه و کاردان تشکیل شده اند که مربوط به همان چند استان هستند و در همان مکان مصاحبه ها را انجام خواهند داد . مرکز سنجش و پذیرش هم بر روند انجام مصاحبه نظارت دارد و نتایج مصاحبه های نهایی نیز پس از پایان کار پردازش شده و پس از آن اعلام رسانه ای خواهد شد .
امتیاز دهی ها به چه صورت است ؟
تمام این نکات که فرد در کدام دانشگاه درس خوانده ، چند مقاله داشته ، سوابق تحصیلی و معدل های این فرد چگونه است ، خروجی ها و تولیدات علمی ، مقاله و کتاب ، طرح های صنعتی و از این قبیل ویژگی ها طی فرمی که مرکز سنجش و پذیرش طراحی کرده است ، سنجیده خواهد شد و همه اینها امتیاز بندی های متفاوتی دارد .
چه ساز و کاری برای اینکه دانشجویان در رشته های غیر مرتبط با رشته کارشناسی ارشد تحصیل نکنند ، وجود دارد ؟
در دوره دکتری فرض بر این است که روند تحصیل باید متجانس باشد و فردی که در رشته علوم انسانی کارشناسی دارد و در کارشناسی ارشد در علوم پایه مشغول تحصیل بوده و در دوره دکتری بخواهد رشته های فنی را تجربه کند ، وجود ندارد و حتما باید ارتباط بین زمینه های تحصیل برقرار باشد ، البته رشته هایی که به هم نزدیک هستند ، قابلیت جا به جایی دارند اما در کلیات فرض بر ارتباط بین دوره های تحصیلی است ؛ چرا که در دوره دکتری دیگر امکان برگزاری کلاس هایی برای دروس پیش نیاز و جبرانی وجود ندارد و مقطع دکتری باید مشابه دوره کارشناسی ارشد باشد .
با توجه به اینکه از اساتید مجرب و باتجریه برای انجام مصاحبه ها استفاده می شود ، آیا امکان اعمال سلیقه وجود دارد ؟
امسال نهایت تلاش شده است که بحث اعمالنظر و پذیرش سلیقهای صورت نگیرد یا به حداقل برسد، لذا در انتخاب اعضای هیاتعلمی که امر مصاحبه را انجام می دهند تلاش شده افرادی که سابقه علمی خوبی داشتهاند و هیچگونه شبهه و شکی در روند کارشان نبوده است ، انتخاب شوند و به روسای واحد و استان ها نیز تاکید جدی شده است که نظارت دقیق و کافی را انجام دهند . از طرفی مرکز سنجش و پذیرش هم نمایندگانی در حوزه های مختلف قرار داده است که بر روند مصاحبه نظارت داشته باشند و گزارش های تخلف را سریعا اعلام کنند که همه این روند برای عدم اعمال سلیقه در پذیرش دانشجو در دوره دکتری انجام شده است تا آنهایی که شایستگی علمی و موقعیت قرارگیری بین دانشجویان دکتری را دارند ، بتوانند به خوبی رشد کنند .
اگر دانشجویی به هر دلیلی نسبت به انجام مصاحبهها اعتراض داشته باشد، آیا سازوکاری برای دریافت این شکایات وجود دارد؟
خوشبختانه کمیته های تخصصی برای هر رشته تشکیل شده است که یک مسئول کمیته بر آن نظارت دارد و یک جمع مصاحبه گر نیز وجود دارد که هر نوع اعتراض دانشجویان را از طریق کمیته های تخصصی بررسی و سریعا پیگیری خواهد کرد تا خدای نکرده در حق کسی اجحاف نشود .
ظرفیت پذیرش امسال چه تعداد است ؟
امسال نیز مانند سال گذشته در ظرفیت تغییر خاصی صورت نگرفته است و حدود 10 تا 12 هزار دانشجوی دکتری را می توانیم در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش کنیم که بر اساس توانایی آنها این روند صورت خواهد پذیرفت .
اگر توصیه ای برای دانشجویان مصاحبهشونده دارید ، بفرمایید .
تمامی دانشجویانی که می خواهند وارد دوره دکتری شوند باید دقت کنند که این مقطع تحصیلی بالاترین سطح تحصیلی کشور است ، بنابر این افرادی که می خواهند وارد شوند باید هم آمادگی علمی داشته باشند و هم وقت و زمان کافی را برای تحصیل در این دوره لحاظ کنند . تاکید می کنم که دوستان علاقه مند این دوره تحصیلی هم سعی کنند اطلاعات علمی خودشان را به طور دقیق به کمیته های مصاحبه شونده ارائه کنند و هم ظرفیت خودشان را بسنجند که وضعیت علمی آنها برای دکتری خواندن مناسب است یا خیر .
امتیازبندی های مورد استفاده در مصاحبه های دوره دکتری به چه صورت است ؟
این امتیازبندی ها برای دانشجویان با آزمون و بی آزمون متفاوت است یعنی آنهایی که با آزمون هستند چون 50 درصد نمره را از طریق کنکور که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شده بود کسب می کنند ، فرم های مصاحبه شان 50 امتیازی است ، اما داوطلبان بدون آزمون که از طریق آیین نامه استعدادهای درخشان وارد مرحله مصاحبه شده اند چون نمره آزمون ندارند ، نمره فرم های مصاحبهها یشان از 100 امتیاز تعیین شده است که هر دو گروه به سه بخش تقسیم شده اند ؛ بخش اول امتیازهای آموزشی ، بخش دوم امتیازهای پژوهشی و در انتها که بخش سوم است نظر تیم مصاحبه کننده مورد قبول است که جمع نهایی به صورت کلی از این سه طریق خواهد بود .
بیشترین امتیاز مربوط به کدام بخش است؟
نظر تیم مصاحبه کننده بیشترین امتیاز را دارد آن هم بر مبنای ابلاغیهای است که وزارت علوم مصوب کرده و ما هم آن را اجرا می کنیم . در اینجا باید یادآوری کنم که هیچ تفاوتی بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه های سراسری وجود ندارد .
بنده چون روزهای گذشته در روند انجام مصاحبه دکتری دانشگاه سراسری بوده ام عرض می کنم همان چیزی که در امتیازدهی در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار است ، در دانشگاه های سراسری نیز وجود دارد .
چه تعداد متقاضی برای ورود به دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشته و ظرفیت پذیرش این دانشگاه چه تعداد است؟
تعداد پذیرش مانند سال گذشته است ، اما تعداد متقاضی آنهایی که چند برابر ظرفیت اعلام کردیم و حدود 31 هزار نفر دعوت به مصاحبه شدند که 21 هزار نفر انتخاب مکان های مصاحبه را انجام دادند ، یعنی در واقع مایل بودند که مصاحبه را انجام دهند ، اما دقت کنید که این تعداد نفر واقعی است چون بعضی از داوطلبان چند مکان را برای مصاحبه انتخاب کرده اند که طبیعتا به همان اندازه نیز باید برای مصاحبه حضور داشته باشند ، ولی به هر حال از آن آماری که اعلام کرده بودیم حدود دو سوم حضور پیدا کرده اند .
آیا وضعیت مقاطع تحصیلی گذشته داوطلب برای ورود به دوره دکتری سنجیده می شود؟
آنهایی که در کنکور شرکت می کنند ضابطه را خود سازمان سنجش آموزش کشور برداشته است ، یعنی هر کسی در این آزمون پذیرفته شود می تواند در هر رشته ای شرکت کند ، البته اگر رشته نامتجانس باشد آن وقت تعدادی دروس جبرانی به تعیین گروه آموزشی باید بگذراند .
بعضی داوطلبان گلایه هایی از اعمال سلیقه در دانشگاه های دولتی دارند . آیا در دانشگاه آزاد اسلامی روندی برای عدم این اعمال سلیقه وجود دارد؟
اعمال سلیقه را باید کمی توضیح دهیم ؛ واقعیت این است اساتیدی که می خواهند یک دانشجو را بگیرند باید ببینند شرایط دانشجو مناسب است که آنها بتوانند با او کار کنند یا خیر ، یعنی در مواقعی ممکن است دانشجو فرد بسیار خوبی باشد ولی زمینه ای که می خواهد کار کند با آن عضو هیات علمی که ظرفیت دارد برای پذیرش دانشجوی دکتری متفاوت است ، معلوم است که استاد راهنما نمی تواند این فرد را پذیرش کند که این نوع اعمال سلیقه براساس ظرفیت استاد و دانشجو تعیین می شود چون در کنکور یک آزمون کلی گرفته می شود و آن فیلتری که بخواهد افراد را برای کار دقیق جدا کند ، همان مصاحبه است که این هیچ اشکالی ندارد ؛ اما در شرایط برابر یعنی وقتی استادی با دو دانشجو مصاحبه می کند اگر بین دانشجوی خودش و دانشجویی که از دانشگاه دیگری آمده باشد تفاوت بگذارد ، تبعیض می شود و این نباید اتفاق بیفتد .
اگر موردی این گونه اتفاق بیفتد امکان اعتراض برای دانشجویان وجود دارد؟
امسال در دانشگاه آزاد اسلامی برای اولین بار یک سامانه راه اندازی شده است که تمام مراحل مصاحبه به صورت سیستمی صورت می گیرد و فرم کاغذی حذف شده است که این کار دو حسن بزرگ دارد ؛ اول اینکه ما در تهران و سازمان مرکزی به راحتی می توانیم روند مصاحبه را ارزیابی و نظارت کنیم و دوم اینکه اگر در سال های گذشته ممکن بود در نظر تیم مصاحبه کننده کسی دخالت کند امسال همان جا تیم نمره را وارد می کنند و احتمال خطاهایی که ممکن است در ارسال فرم های کاغذی به مرکز سنجش در سازمان مرکزی تهران اتفاق بیفتد ، کاهش پیدا می کند .
منبع : فرهیختگان آنلاین
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
89375
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو