طبق استاندارد های دانشگاهی مراحل نوشتن پایان نامه شامل 5 فصل میشه که باید تمام قسمت های پایان نامه، با هم ارتباط معنایی داشته باشن و نوع نگارشتون از نظر انشایی در همه قسمت های پایان نامه یکی باشه و به راحتی نتیجه تحقیقات و آزمایش های عملی خودتون رو ارائه بدین.
برای مشاوره مراحل نوشتن پایان نامه
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
وقتی به آخرای تحصیلات دانشگاهیتون می رسید، دغدغه یک مسئله ممکنه حس شیرینی پشت سر گذاشتن این سال ها رو براتون کمتر کنه. اون هم چیزی نیست جز نوشتن پایان نامه. در حقیقت پایان نامه، چکیده مطالب و آموزش هاییه که در طول دوران لیسانس ، ارشد و دکتری یاد گرفتید.
یه جورایی قراره با ارائه یک پایان نامه خوب و مفید و جدید، نشون بدین که چقدر مطالب تئوری و عملی دوران دانشگاه، تونسته به یک دستاورد علمی و یا یک نظر جدید منجر بشه. با دونستن مراحل نوشتن پایان نامه، خیلی راحت تر می تونید نتیجه تحقیقات و آزمایش های عملی خودتون رو ارائه بدین. بدون اینکه وقتی هدر بدین و یا در نهایت نتونید نظر اساتیدتون رو هم جلب کنید. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم پا به پای شما با این مراحل آشنا بشیم تا با کمک هم خیلی راحت تر بشه از این مرحله از تحصیلات هم گذر کرد.
پایان نامه ها که با نام های تز و رساله هم شناخته می شن، یک نوشتاریه که برای دانشجویان مقاطع ارشد و دکترا در نظر گرفته میشه و دانشجو باید در یک موضوع خاص مرتبط با رشته تحصیلی خودش، تحقیق انجام بده تا بتونه مدرک تحصیلی خودش رو دریافت کنه.
معمولا در یک پایان نامه، دانشجو به بررسی یک سوال می پردازه و جواب این سوال رو از طریق تجزیه و تحلیل های علمی و کارهای عملی و آزمایشگاهی پیدا می کنه. همون طور که قبلا هم گفتیم عصاره و چکیده مطالب آموزش دیده شده در طی سال های تحصیل، با کمک اساتید راهنما، به شکل جزوه وار و با رسیدن به یک نتیجه علمی-تحقیقاتی، به شکل پایان نامه درمیاد. در ارائه یک پایان نامه باید از موضوعات جدید استفاده بشه و نوشتن در ارتباط با موضوعات کارشده، معتبر نیست.
البته گاهی اوقات در دوره کارشناسی ( لیسانس ) هم ممکنه احتیاج به پایان نامه باشه که البته در این مقطع، بیشتر به شکل جمع آوری تحقیقات صورت می گیره اما در مقطع فوق لیسانس و دکترا حتما باید موضوع جدید باشه و نتایج جدیدی رو ارائه بده.
برای نوشتن این پایان نامه، حتما باید مراحل نوشتن پایان نامه رو به خوبی بدونید و باهاش آشنایی داشته باشین. چون هر چقدر هم کار تحقیقاتی شما قوی باشه ولی نتونید به خوبی اون رو به رشته تحریر دربیارید، نتیجه درستی نمی گیرین.
یکی از اولین و مهم ترین مراحل نوشتن پایان نامه، انتخاب موضوع اونه. با توجه به دانشگاه محل تحصیل شما و رشته ای که در اون مشغول به تحصیل هستید، در محدوده خاصی و طبق شرایطی که دانشگاه داره، می تونین به انتخاب موضوعاتی اونهم با راهنمایی استاد راهنما و مشاور، بپردازین.
وقتی می خواید یک موضوع رو انتخاب کنین به طور کلی همه جوانب رو در اون بسنجید و بعد دست به انتخاب بزنید. صرفا برای اینکه مثلا پایان نامه خاصیه و یا برای نشون دادن خودتون، موضوعات رو انتخاب نکنید. موضوعی رو انتخاب کنید که بشه راجع بهش مطالعه کنید و منابع اطلاعاتی هم در اختیارتون باشه.
می تونین ایده هایی که خودتون در ذهن دارین رو یادداشت کنید تا بعدا با مشورت استادتون شاید بشه کار خلاقانه و ترکیبی جدیدی از توش دربیارین.
سعی نکنید خیلی در انتخاب موضوع پایان نامه، صبر کنید و فرصت ها رو از دست ندین. تا به یک موضوع خوب رسیدین با مشورت، کارو شروع کنین.
سعی کنید حوزه علاقمندی خودتون رو مشخص کنین و فقط تو اون حوزه دنبال ایده باشین. چون اگر از روی ناچاری و اجبار و بدون کوچکترین علاقه ای، بخواین کاری رو شروع کنید، شک نداشته باشین که شکست می خورین.
موضوعاتی رو بیشتر اهمیت بدین که بتونه برای آینده شغلی و علمی شما؛ فرصت مناسبی رو ایجاد کنه. پرداختن به موضوعاتی که خیلی دردی رو دوا نمی کنه و به عبارتی، به روز نیستن، فرصت های آینده شما رو تضمین نمی کنه. چه از نظر شغلی و چه ادامه تحصیل. بعضی پایان نامه ها قابلیت عملی شدن و به تولید انبوه رسیدن رو دارن.
حتما و حتما قبل از شروع ، درباره موضوع با اساتیدتون مشورت کنید و حوزه هایی که می تونن بهتون کمک کنن رو در نظر داشته باشین تا در انجام پروژه تون، بدون کمک نمونید.
بعد از انتخاب موضوع، می رسیم به ارائه پروپوزال پایان نامه. یکی دیگه از مراحل نوشتن پایان نامه که اهمیت بالایی هم داره، همین مرحله ست. توجه داشته باشین اگه به بعضی نکات مهمی که در قسمت قبل و راجع به انتخاب موضوع گفتیم، دقت نکنین به طور حتم در آماده کردن پروپوزال هم به مشکل بر می خورین.
پروپوزال در حقیقت موضوع کلی و ایده شما رو بیان می کنه و می تونه در برگیرنده مقدمات ابتدایی کار شما و روش هایی که قراره به وسیله اون ها پایان نامه رو انجام بدین، باشه و کلا طرح و برنامه شما و موضوع شما رو به طور خلاصه بیان می کنه. یک جور نقشه راهنما برای انجام مراحل پایان نامه است که باید طبق اون حرکت کنین.
برای نوشتن پروپوزال بهتره پروپوزال های دیگه رو مطالعه کنین تا روند کار دستتون بیاد. بهتره برای اینکار از استاد راهنماتون کمک بگیرین تا نمونه پروپوزال هایی که خودش قبول داره رو در اختیارتون بگذاره.
باید برای پروپوزال تون یک عنوان و تیتر خوب در نظر بگیرید که خواننده سریع موضوع شما رو بفهمه. در ابتدای پروپوزال از کلمه های کلیدی استفاده کنین. یعنی کلید واژه هایی که محققین دیگه بتونن با کمک این کلید واژه ها موضوع رو جستجو و تحقیق کنن.
حالا می رسیم به اینکه چطور پایان نامه رو بنویسیم. طبق استانداردهای دانشگاهی، پایان نامه های فوق لیسانس باید 5 فصل داشته باشند:
فصل اول: مقدمه و طرح مسئله ( کلیات تحقیق)
همون طور که از عنوان مشخصه، پایان نامه باید با یک مقدمه خوب شروع بشه. داخل مقدمه باید روش هایی که در طول انجام پایان نامه از اون ها استفاده شده رو مطرح کنین. پس نوشتن مقاله رو بذارین اخر تا کار به نتیجه نهایی رسیده باشه.
طوری مقدمه رو شروع کنین که وقتی مخاطب اون رو می خونه جذب بشه. داخل مقدمه علاوه بر اینکه دارین موضوعی که روش کار کردین، صحبت می کنین از افراد دیگه یا موضوعات مشابه دیگه ای که قبلا کار شده هم صحبتی بکنید و در مورد مطالعاتی که تا الان انجام شده هم حرفی بزنید. در آخر عنوان کنید که باز هم احتیاج به تحقیق و مطالعه وجود داره.
فصل دوم: روش تحقیق
در این قسمت به مرور منابعی که در پایان نامه از اون ها استفاده شده پرداخته، و مخاطب رو باید متقاعد کنین که روش تون درسته! در این قسمت از پایان نامه باید تجربیات و تحقیقات شما به مخاطب منتقل بشه، و به برخی سوالاتی که در ذهن مخاطب وجود داره هم پاسخ داده بشه.
فصل سوم: مدل ها و ایده های تحقیق
در این فصل که یکی از مهم ترین مراحل نوشتن پایان نامه ست، باید متغیر در اختیار مخاطب قرار بگیره. متغیر یعنی پارامتری که مورد اندازه گیری قرار گرفته و می تونه تغییر کنه. البته باید توضیح بدین که چرا این متغیرها رو برای اندازه گیری در نظر گرفتین و این متغیرها با اهداف پایان نامه چه ارتباطی دارن.
فصل چهارم: نتایج تحقیق
این قسمت در پایان نامه خیلی اهمیت داره. در حقیقت نتیجه تلاش در طول پایان نامه رو نشون میده. در این قسمت نتایجی که از آزمایش ها، حل معادله ها، و... گرفتین رو وارد می کنین و در اختیار خواننده قرار می دین. در این قسمت نباید سعی کنید که توضیحی بدین بلکه باید جواب هر سوالی که در ذهن مخاطب شکل می گیره با کمک تفسیر این نتایج، به خودی خود داده بشه.
در این قسمت فقط باید از نمودارها و آمار و شکل و جدول استفاده کنین. مسائلی که میتونه فرضیه های شما رو رد بکنه هم بگنجونید و فقط به تایید فرضیه های خودتون نپردازین. نتایج کلیدی رو در ابتدای پاراگراف خیلی روان و ساده بازگو کنین.
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
همون طور که از اسم این قسمت هم مشخصه، در این بخش به نتیجه گیری درباره کارها و تحقیقاتتون می پردازین. تفسیر و بررسی انجام میدین و به سوالاتی که در ابتدا مطرح کردین، پاسخ می دین. به عبارتی این بخش، خلاصه و فشرده شده کل پایان نامه شماست. در نهایت در آخر پایان نامه هم باید منابعی که از اون ها استفاده کردین رو عنوان کنین و به بقیه رفرنس بدین.
مراحل انجام پایان نامه با ویرایش پایان نامه تون به پایان واقعی میرسه. ویرایش یعنی اینکه کل پایان نامه رو از نظر زبانی و ساختاری و محتوا مورد بازبینی قرار بدین. پایان نامه رو چند بار بخونین تا غلط املایی و نگارشی نداشته باشه. حتی می تونین به اطرافیانتون هم بدین بخونن. چون اصلاحش راحت تر میشه.
سعی کنید در ویرایش نهایی، از به کار آوردن عبارات و جملاتی که تکراری و یا زائد هستن و فقط خط ها رو پر می کنن، اجتناب کنید. تمام قسمت های پایان نامه، با هم ارتباط معنایی داشته باشن و نوع نگارش تون از نظر انشایی در همه قسمت های پایان نامه یکی باشه و تفاوتی نکنه. نمی تونیم با قاطعیت بگیم که یک پایان نامه چند صفحه باید باشه اما به طور استاندارد میتونه 70 تا 100 صفحه باشه.
کارشناسای مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو آمادن تا به تموم سوالا و ابهامای شما در خصوص مراحل نوشتن پایان نامه پاسخ بدن . شما می تونین از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با این کارشناسا در ارتباط باشین.
برای مشاوره مراحل نوشتن پایان نامه
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
89368
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو