تحصیل تو دانشگاه شبانه و دانشگاه آزاد معمولا داوطلبا رو سر دو راهی انتخاب میذاره. داوطلبا باید با در نظر گرفتن علاقه به رشته، مسافت محل زندگی تا دانشگاه، کیفیت و رنکینگ علمی دانشگاه ها و شهریه بهترین گزینه رو برای ادامه تحصیل با توجه به شرایطش انتخاب کنن. هر دو دانشگاه هم از طریق کنکور و هم به صورت بدون آزمون پذیرش می کنن. تفاوت دانشگاه های سراسری نوبت دوم در رتبه علمی و شهریه این دانشگاه ها هست.
برای مشاوره انتخاب بین دانشگاه شبانه و آزاد
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
دانشگاه های شبانه (نوبت دوم) و آزاد هر دو مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند و دارای اعتبار بوده و هر مدرکی که دارای اعتبار باشه، می تونه برای ادامه تحصیل افراد مورد استفاده قرار بگیره. با توجه به اینکه مدرک دانشگاه شبانه و آزاد مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوریه و دارای اعتبارن، می تونن برای ادامه تحصیل در داخل از کشور مورد استفاده قرار بگیرن. بنابراین، دانشجویان با مدرک دانشگاه شبانه و آزاد می تونن به راحتی در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری شرکت کنن و ادامه تحصیل بدن.
دانشگاه شبانه و دانشگاه آزاد هر دو هم از طریق کنکور سراسری و هم از طریق بدون کنکور پذیرش داوطلبا رو تو مقاطع مختلف انجام میدن. اما معمولا هم تو زمان انتخاب رشته و هم تو زمان اعلام نتایج فکری که ذهن داوطلبا رو مشغول می کنه اینه که کدوم دانشگاه رو انتخاب کنم؟ تحصیل تو دانشگاه شبانه بهتره یا دانشگاه آزاد؟ اعتبار مدرک کدوم دانشگاه بیشتره؟ به خاطر همین تو ادامه این مقاله در مورد اینکه تحصیل تو دانشگاه شبانه بهتره یا دانشگاه آزاد و تفاوت این دو دانشگاه مثل شهریه توضیحاتی داده شده.
خوب اولین چیزی که باید بدونین یک تعریف ساده از دانشگاه شبانه هستش. دانشگاه شبانه زیر مجموعه دانشگاه های سراسریه. با توجه به اسمی که این دوره داره خیلیا فکر می کنن کلاسای این دانشگاه شب ها برگزار میشه در صورتی که اینطور نیست. دانشگاه های شبانه همون دانشگاه های دولتی هستن، اما برای تحصیل از دانشجویان شهریه دریافت می کنن. دانشجویان دانشگاه نوبت دوم می تونن در کنار دانشجویان پذیرش شده در دوره های روزانه ادامه تحصیل بدن و در نهایت مدرک مربوط به مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری رو دریافت کنن.
یکی از اهداف اصلی بسیاری از داوطلبان کنکوری اینه که بتونن در دانشگاه های دولتی و روزانه پذیرش بشن و در رشته تحصیلی مورد نظرشون ادامه تحصیل بدن. از لحاظ اعتبار مدرک، دانشگاه های دولتی دارای بیشترین اعتبارن، البته تحت شرایط خاصی دانشگاه های آزاد و یا دانشگاه های غیر دولتی می تونن در رتبه بندی دانشگاه ها قرار بگیرن.
وقتی شما دانشگاه شبانه یا نوبت دوم پذیرش بشی همه ی کلاس های شما با دانشجو های روزانه رشته خودتون برگزار میشه. یعنی استادتون همون استاده، آموزشتون همون آموزشه و امتحانتون هم با دانشجوهای روزانه یکیه. اصلا کلا کسی تو کلاس متوجه نمیشه که شما دانشجوی شبانه هستین. فقط تفاوتی که دوره شبانه با دوره روزانه داره تو پرداخت شهریه است.
تمام مزایای دانشگاه دولتی روزانه در واحد های شبانه نیز برقراره و همونطور که گفتیم تنها تفاوت دانشجویان این دو دوره، در هزینه تحصیله. البته در خصوص ارائه امکانات خوابگاهی، شرایط برای دانشجویان شبانه کمی فرق میکنه و اولویت استفاده از خوابگاه برای دانشجویان روزانه است و در صورت امکان و وجود ظرفیت به دانشجویان شبانه خوابگاه میدن. در واقع، دانشگاه های روزانه هیچ مسئولیتی در قبال تامین خدمات خوابگاهی برای دانشجویان شبانه ندارند.
علاوه بر خدمات خوابگاهی که الویت با دانشجویان روزانه بود، در مورد وام هم به همین صورت عمل میشه و دانشگاه تعهدی به پرداخت وام به دانشجویان نوبت دوم رو نداره و اگر امکانات فراهم باشه، ممکنه وام شهریه، وام تحصیلی و انواع وام های ضروری بهشون تعلق بگیره.
تو لیست رشته های بدون آزمون دانشگاه سراسری و رشته های با آزمون دانشگاه های سراسری روزانه تمام رشته های تحصیلی علوم پزشکی، پیراپزشکی، علوم انسانی، فنی مهندسی، ریاضی، هنر و زبان ارائه میشه اما تعداد رشته های تحصیلی دانشگاه نوبت دوم به نسبت محدود تره. در این دانشگاه هیچ یک از رشته های پزشکی و رشته های پیراپزشکی ارائه نمیشه و تنها رشته های علوم پایه تجربی، فنی مهندسی، علوم انسانی، هنر و زبان ارائه میشه. البته باید به این نکته توجه داشت که رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی به صورت بدون کنکور ارائه داده نمیشه.
ظرفیت های پذیرش دانشگاه های شبانه (نوبت دوم)، از دانشگاه روزانه کمتره. تحصیل تو دوره روزانه کاملا رایگانه در صورتی تو دوره شبانه شما باید به دانشگاه شهریه پرداخت کنین شاید جالب باشه که بدونین حتی تو مدرک شما هم عبارت شبانه یا همون نوبت دوم نوشته نمیشه. پس عملا هیچ تفاوتی با دانشجوی روزانه ندارین به جز پرداخت شهریه.
انتخاب واحد دانشجویان ترم اول دانشگاه نوبت دوم مثل دانشگاه های روزانه توسط دانشگاه انجام میگیره و برنامه هفتگی دانشجو در پورتال اون قرار داده میشه تا از طریق اون از زمان شروع و پایان هر کلاس و تاریخ امتحانات پایان ترم مطلع بشه. برای هر یک از دانشجویان، یک نام کاربری در سامانه گلستان ایجاد میشه و هر دانشجو باید با اطلاعات خود (نام کاربری همان شماره دانشجوییه) وارد پورتال شخصییش میشه و با ورود به بخش برنامه هفتگی، لیست دروس ترم خودشو میبینه.
حتما بخوانید : دانشگاه پردیس خودگردان چیست
همونطور که گفتیم هم دانشگاه های سراسری و هم دانشگاه های آزاد هر دو مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستن و دارای اعتبارن. هر مدرکی که دارای اعتبار باشه، می تونه برای ادامه تحصیل افراد چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور مورد استفاده قرار بگیره. بنابراین، دانشجویان با مدرک دانشگاه شبانه و آزاد می تونن به راحتی در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری شرکت کنن و ادامه تحصیل بدن و با توجه به رشته و میزان تحصیلاتشون در هر یک از ارگان های دولتی یا خصوصی استخدام بشن.
خوب شاید تا اینجای مقاله با توجه به توضیحات داده شده نظرتون به دانشگاه شبانه یا نوبت دوم بیشتر جلب شده باشه و اولویتتون بشه تحصیل تو دانشگاه شبانه یا نوبت دوم اما تو انتخاب هر کدوم از ابن دو دانشگاه باید عوامل دیگه ای هم در نظر بگیرین. در قسمت زیر به این موارد پرداخته شده.
اولین مورد، در نظر گرفتن رشتس. شما باید هدفی که دارین رو مشخص کنین و ببینین با توجه به هدفتون و علاقه ای که به یک رشته دارین تو کدوم دانشگاه تونستین رتبه و تراز قبولی برای رشته مد نظرتون رو کسب کنین. مثلا وقتی علاقتون به رشته مهندسی برق هست ترجیح میدین تو دانشگاه آزاد رشته مهندسی برق رو بخونین یا تو دانشگاه شبانه رشته مهندسی مکانیک؟ البته باید به این نکته توجه داشت که اعتبار مدرکی تمامی دانشگاه های شبانه و آزاد باهم فرق میکنن.
شاید اعتبار دانشگاه شبانه و یا نوبت دوم از دانشگاه آزاد شهر شما بیشتر باشه اما تحصیل تو رشته ای که بهش علاقه ای ندارین و هدفی براش مشخص نکردین صرفا بخاطر دوره دانشگاه، شما رو به اون چیزی که می خواید نمی رسونه و شاید حتی وسطای راه شما رو از انتخاب اون رشته پشیمون کنه. پس حتما به علاقتون فکر کنین. شما وقتی به یک رشته ای علاقه داشته باشین تو هر دانشگاهی هم که تحصیل کنین تو اون رشته می تونین بهترین باشین اما اگه بدون علاقه وارد تحصیل تو یک رشته ای بشین حتی اگه بهترین اموزش ها هم بهتون داده بشه اون رو بی هدف و بدون انگیزه دنبال می کنین.
مورد بعدی اینه که تو دانشگاه های روزانه و آزاد تمام رشته های تحصیلی علوم پزشکی، پیراپزشکی، علوم انسانی، فنی مهندسی، ریاضی، هنر و زبان ارائه میشه اما تعداد رشته های تحصیلی دانشگاه نوبت دوم به نسبت محدود تره. در لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد و دانشگاه های نوبت دوم هیچ یک از رشته های پزشکی و رشته های پیراپزشکی ارائه نمیشه و تنها رشته های علوم پایه تجربی، فنی مهندسی، علوم انسانی، هنر و زبان ارائه میشه.
مورد بعدی که باید نظر داشته باشین بین دو انتخاب دانشگاه شبانه یا آزاد، مسافت دانشگاه تا محل زندگیتونه، دوران تحصیلی شما یک روز یا دو روز نیست که بگین اشکال نداره یک شهر دیگه میرم شما حداقل دو تا سه سال برای مقطع کاردانی و یا چهار تا پنج سال برای مقطع کارشناسی باید تو یک دانشگاه درس بخونین و علاوه بر دوری از خانواده هزینه تحصیلیتون هم دو برابر میشه. چون علاوه بر پرداخت شهریه دانشگاه آزاد و یا شبانه باید هزینه خوابگاه خورد و خوراک و ... بپردازین.
پس اگه دانشگاه شبانه یا آزاد یک شهر و یا استان دیگه قبول شدین اولویت رو مسافت بزارین تا اینکه بگین کیفیت اون دانشگاه بیشتره. بهتره اولویت ادامه تحصیلیتون رو تحصیل تو دانشگاهی که تو شهر خودتون هست بزارین. این نکته رو هم در نظر بگیرین که همونطور که گفتیم دانشجوی شبانه سهمیه ای در خوابگاه دانشگاه نداره و در صورت وجود ظرفیت و نبود دانشجوی روزانه برای دریافت خوابگاه، به دانشجویان نوبت دوم تعلق میگیره.
مورد بعدی که باید نظر داشته باشین اعتبار و کیفیت علمی اون دانشگاس. شاید اعتبار و کیفیت علمی دانشگاه برای داوطلب خیلی اهمیت داشته باشه و از اونجایی که تو مدرک دانشگاه شبانه عبارت شبانه قید نمیشه و تحصیلتون با دانشجو های روزانه یکیه شاید خیلیا اولویتشون رو تو تحصیل تو دوره شبانه بزارن، در صورتی که خیلی وقتا اعتبار دانشگاه آزاد یک شهر از اعتبار دانشگاه شبانه یک شهر دیگه بیشتره. پس حتما قبل از انتخاب، رنکینگ یا رتبه بندی علمی دانشگاه ها رو بررسی کنین.
مورد آخرم که باید در نظر داشته باشین شهریه دانشگاه شبانه و آزاده. معمولا شهریه دانشگاه شبانه یک مقدار از شهریه دانشگاه آزاد کمتره ولی به طور میانگین شهریه دانشگاه شبانه با دانشگاه آزاد تفاوت چندانی نداره و برای تحصیل تو هر دوره تقریبا باید به یک میزان شهریه پرداخت کنین. ولی در دانشگاه شبانه (نوبت دوم) مدرک سراسری به شما تعلق میگیره ولی در دانشگاه آزاد همون مدرک دانشگاه آزاد.
اگه داوطلبی هستین که تازه می خواین فرایند انتخاب رشته رو انجام بدین با توجه به در نظر گرفتن عواملی که گفته شد، انتخاب رشتتون رو هم برای دانشگاه آزاد و هم برای دانشگاه شبانه انجام بدین و هیچ کدوم از اولویت ها رو حذف نکنین و حتما به غیر از انتخاب رشته با آزمون، ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد و بدون کنکور دانشگاه های سراسری رو هم انجام بدین.
تحصیل در تمامی دانشگاه های شهریه پرداز اعم از نوبت دوم، پردیس خودگردان، آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور مستلزم پرداخت شهریه است، که این شهریه شامل شهریه ثابت و متغیره. شهریه ثابت بر اساس نیمسال ورودی هر دانشجو تعیین میشه و تا پایان اتمام دوره تحصیل اون در سنوات مجاز بدون افزایش میمونه، اما شهریه متغیر با توجه به تعداد واحدهای اخذ شده توسط دانشجو تعیین میشه و در طول دوره تحصیل دانشجو افزایش پیدا میکنه.
شهریه دانشگاه آزاد تا اندازه ای نسبت به دوره شبانه بالاتره و شهریه پردیس خودگردان از دانشگاه آزاد هم بالاتره. اما شهریه با توجه به رشته های مختلف می تونه متفاوت باشه. همونطور که گفتیم شهریه دانشگاه نوبت دوم تفاوت زیادی با دانشگاه آزاد نداره. با توجه به اینکه حضور دانشجویان در دانشگاه در تمام طول هفته الزامیه، همین مورد می تونه شهریه مربوط به دانشگاه های سراسری نوبت دوم یا شبانه را افزایش بده. افزایش شهریه در دانشگاه آزاد به طور عمده در هر سال 10 تا 15 درصد افزایش قیمت روی شهریه متغیر داره. اما در دانشگاه های نوبت دوم یا شبانه این میزان کمتره.
دانشگاه های آزاد و نوبت دوم جزو دانشگاه های شهریه پرداز هستن و دانشجویان برای تحصیل در مقاطع مختلف این دانشگاه ها باید در هر ترم تحصیلی مبلغی را به عنوان شهریه در سایت های آموزشیار و گلستان پرداخت کنن. شهریه دانشگاه آزاد و شبانه در ازای استفاده از خدمات تحصیلی، آموزشی و رفاهی دانشگاهه. بعضی از دانشجویان دانشگاه های آزاد و شبانه در صورتی که توانایی پرداخت کامل شهریه دانشگاه آزاد یا سراسری رو نداشته باشن می تونن با دارا بودن شرایطی مشمول تخفیف شهریه بشن.
همونطور که گفتیم شهریه ثابت بسته به سال ورودی تعیین میشه و تا انتهای تحصیل تغییری پیدا نمیکنه. شهریه ثابت هر ترم دانشگاه های آزاد برای نیمسال جاری حدودا بین 1,500,000 هزار تومان تا 2,300,000 هزار تومانه و شهریه ثابت دانشگاه های شبانه ( نوبت دوم ) حدودا بین 1,100,000 هزار تومان تا 1,900,000 هزار تومانه البته باید به این نکته توجه داشت که شهریه دانشگاه های سراسری بسته به هر دانشگاهی فرق میکنه ولی برای تمامی دانشگاه های آزاد بر هر سال تحصیلی نرخ ثابتی عنوان میشه.
پذیرفته شدگان این دانشگاه ها، بسته به نوع رشته تحصیلی خود موظفن که حداقل 140 و حداکثر 160 واحد درسی را در طول تحصیل خود بگذرونن. طول دوره تحصیلی مقطع کارشناسی پیوسته معمولا 4 ساله و دانشجو موظف به پرداخت شهریه برای 8 ترم تحصیلیه و در صورتی که وارد سنوات ارفاقی بشه میزان شهریه متفاوت میشه. تعداد واحد هایی که دانشجوی دوره کارشناسی می تونه در هر ترم اخذ کنه، حداقل 14 و حداکثر 24 واحد درسیه.
هدف اصلی بسیاری از افراد برای ورود به دانشگاه اینه که بتونن در آینده با مدرک تحصیلی خودشون تو یک سازمان و یا ارگانی مشغول به کار بشن و یا ادامه تحصیل بدن. به همین خاطر بسیار مهمه که افراد در یک دانشگاهی تحصیل کنن که دارای اعتبار بسیار بالایی باشه و از طرفی افراد بتونن با دریافت مدرک تحصیلی خود، به هدفشون برسن و یا برای تحصیل در خارج اقدام کنن. بنابراین، معتبر بودن مدرک تحصیلی میتونه در آینده شغلی و تحصیلی دانشجویان بسیار تاثیر گذار باشه.
در ایران دانشگاه های مختلفی وجود داره که هر کدام دارای مزایا و معایبی ان و به طور کلی با یکدیگر تفاوت هایی دارن. اون چیزی که برای ما اهمیت پیدا می کنه، اعتبار مدرک دانشگاه های شبانه، روزانه، آزاد و ... در هر یک از مقاطع تحصیلی ایرانه. از لحاظ اعتبار مدرکی به ترتیب دانشگاه های سراسری روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، آزاد، غیر انتفاعی و پیام نور طبقه بندی میشن که در هر کدوم از این دسته دانشگاه ها باز هم دانشگاه های زیر مجموعه شون باهم رتبه بندی میشن.
دانشگاه های سراسری شامل دانشگاه های روزانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان میشن که هر سه اینا مدرک سراسری میدن. همون طور که گفتیم تفاوت دانشگاه های روزانه و نوبت دوم فقط در پرداخت شهریه بود و تفاوت دیگه ایی از لحاظ شیوه آموزش، نحوه برگزاری کلاس ها، اساتید و اعتبار مدرکی با هم ندارن، ولی باید به این نکته توجه داشت که حضور در کلاس و برگزاری کلاس ها در دانشگاه های سراسری نسبت به دانشگاه های آزاد از اهمیت و سختگیری بیشتری برخورداره.
تمامی افراد میتونن از دو طریق وارد دانشگاه بشن. از طریق کنکور سراسری و یا از طریق ثبت نام بدون کنکور دانشگاه های سراسری و آزاد. دانشگاه های سراسری معمولا ظرفیت و رشته های کمتری برای پذیرش بدون کنکور ارائه میدن ولی دانشگاه های آزاد ظرفیت و رشته های بیشتری رو از طریق بدون کنکور پذیرش میکنن.
اگه فردی به دنبال رشته های پر متقاضی در هر یک از اون 5 گروه آزمایشی (علوم تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان ) و در دانشگاه های سراسری سطح بالا باشه، باید به این نکته توجه داشته باشه که برای پذیرش تو رشته های پر متقاضی باید از طریق کنکور سراسری اقدام کنه و اغلب رشته های پر متقاضی در دانشگاه های سراسری از طریق بدون کنکور ارائه نمیشن، ولی تو دانشگاه آزاد تمامی رشته های علوم پایه علوم تجربی، فنی مهندسی، علوم انسانی، هنر و زبان ارائه میشن.
انتخاب واحد دانشگاه آزاد و نوبت دوم برای ترم اول دانشجویان مثل دانشگاه های روزانه توسط دانشگاه انجام میگیره و برنامه هفتگی دانشجو در پورتال اون قرار داده میشه تا از طریق اون از زمان شروع و پایان هر کلاس و تاریخ امتحانات پایان ترم مطلع بشه. برای هر یک از دانشجویان، یک نام کاربری در سامانه گلستان برای دانشگاه های سراسری و سایت آموزشیار برای دانشگاه آزاد ایجاد میشه و هر دانشجو باید با اطلاعات خود (نام کاربری همان شماره دانشجوییه) وارد پورتال شخصییش میشه و با ورود به بخش برنامه هفتگی، لیست دروس ترم خودشو میبینه.
کارشناسای مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو هم آمادن تا به تموم سوالای شما در مورد انتخاب بین دانشگاه آزاد و یا شبانه پاسخ و فرایند ثبت نام و انتخاب رشته شما رو به بهترین شکل ممکن انجام بدن . شما می تونین از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با این کارشناسا در ارتباط باشین و از تجربه اونا استفاده کنین.
برای مشاوره انتخاب بین دانشگاه شبانه و آزاد
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
88081
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو