داشتن یک خلاصه خوب باعث میشه تا در زمان های مرور مطالب برای کنکور سال جاری به جای مطالعه کل کتاب، خلاصه نویسی خودتون که شامل نکات کلیدی است را مطالعه کنین. اینجوری زمان مرور کوتاه تر و تعداد دفعات مرورتون بیشتر میشه. خلاصه نویسی انواع مختلفی داره مثل: حاشیه نویسی، یادداشت برداری, علامت زدن نکات مهم.
برای مشاوره نحوه خلاصه نویسی برای کنکور سراسری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
خلاصه نویسی، یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین روش های یادداشت برداری محسوب میشه که به افراد کمک می کنه تا مطالبی که مطالعه کردن را به زبان خودشون یعنی بیان ساده تر و جزئیات کمتر برای مرور و مطالعه های بعدی یادداشت کنن. نوشتن بخشی از جزئیات در خلاصه نویسی به معنای بی اهمیت بودن سایر بخش ها نیست بلکه فقط باعث کوتاه کردن مطالب شده که در به خاطر سپردن مباحث خیلی اثرگذار است.
به طور کلی میشه گفت خلاصه نویسی یا نکته برداری، یکی از بهترین روش های مرور و یادآوری مطالب درسی در کمترین زمان به حساب میاد. خلاصه نویسی در زمان امتحانات و آزمون های آزمایشی، دوران جمع بندی و زمان های مرور مفید است به شرطی که خلاصه نویسی به درستی انجام گرفته باشه. به خاطر اهمیت خلاصه نویسی در دوران کنکور، در این مقاله گام های موثر برای نوشتن خلاصه نویسی درست و اصولی را گفتیم. تا آخر این مقاله همراهمون باشین!
خلاصه نویسی مزایای زیادی داره که در این قسمت مهم ترین این مزایا را گفتیم تا داوطلبایی که هنوز برای نوشتن خلاصه مردد هستن با اطلاع از مزایای این روش یادداشت برداری برای یادگیری مباحث، بتونن درست ترین تصمیم را بگیرن.
اطمینان از یادگیری مطالب درسی
از اولین و مهم ترین مزایای خلاصه نویسی میشه به یادگیری بهتر مطالب درسی اشاره کرد. شاید برای شما هم پیش اومده باشه که بعد از خوندن یک مبحث دچار استرس کنکور شده باشین و احساس کنین که یکسری از قسمت های اون مبحث را فراموش کردین، وقتی شما خلاصه اون مبحث را داشته باشین با خوندن خلاصه خودتون می تونین در زمان کوتاهی همه نکات مهم را مرور کنین.
افزایش دقت در مطالعه
زمانی که تصمیم به نوشتن خلاصه داشته باشین، از قبل می دونین که قراره بعد از خوندن مبحث مورد نظرتون هر چی یاد گرفتین و در ذهنتون هست را وارد دفتر خلاصه نویسی تون کنین، بنابراین حین مطالعه تمرکز بیشتری روی متن دارین که این کار باعث افزایش اعتماد به نفس در درس خوندتون هم میشه.
استفاده از خلاصه نویسی در شب امتحان
با توجه به حجم کتاب درسی، شب امتحان شاید فقط فرصت یک بار خوندن کل کتاب را داشته باشین. خلاصه نویسی در این مواقع بهتون کمک میکنه تا مطالب اصلی و کلیدی را بتونین چند بار خونده و زمان برای حل تمرین بیشتر داشته باشین.
استفاده از خلاصه نویسی در دوران جمع بندی
خب میرسیم به دلیل اصلی و مهم ترین علت خلاصه نویسی!! در دوران جمع بندی اکثر بچه ها تصمیم دارن تا همه مطالبی که خوندن را بار دیگر مرور کنن. داوطلبایی که در طول سال خلاصه مباحثی را که خوندن نوشته باشن، در اون مرحله با استفاده از خلاصه های خودشون به بهترین شکل ممکن دروس را دوره می کنن حتی ممکنه بتونن چندین بار هم دوره مباحث را انجام بدن. در دوران جمع بندی هر کسی خلاصه های بهتری داشته باشه موفق تره و هر کسی در اون دوره موفق تر باشه، قطعا نتیجه بهتری را به دست میاره.
مرور های کوتاه و آسان
به خاطر حجم زیاد مباحث درسی قطعا مطالعه و مرور چند بار مباحث درسی از روی کتاب کار وقت گیری به حساب میاد. از طرفی هر چی جلوتر میریم به خاطر این حجم زیاد مباحث مطالب قبلی در صورتی که تکرار نشن کم کم فراموش میشن اما داشتن خلاصه نویسی کمک می کنه تا در مدت زمان کوتاهی مطالب درسی را مرور کرده و نقاط ضعف خودتون را برطرف کنین.
خلاصه نویسی انواع مختلفی داره و در دسته هایی مثل: یادداشت برداری، حاشیه نویسی، خط کشی زیر جملات تقسیم بندی میشه. در این قسمت راجع به روش های مختلف خلاصه نویسی توضیح دادیم.
1علامت گذاری و خط کشی زیر جملات
یکی از بهترین فنون مطالعه درگیر شدن با مطلب است، علامتگذاری کردن، سریع ترین روش برای درگیر شدن با اون مبحث محسوب میشه که همزمان با مطالعه نکات مهم را هم مشخص می کنه. در این روش زمان مطالعه یک مبحث اگه جایی براتون سوال پیش اومد یا مطلب را کامل متوجه نشدین، از علامت سوال (؟) استفاده کنین.
هرجا احساس کردین که از نظرتون مطلب مهمی است یا به نکته خاصی اشاره داشته باشه علامت تعجب بزارین (!)، جایی که به یک کلمه کلیدی برخوردین دور اون کلمه خط بکشین، پاراگراف های مهم را با علامت (*) مشخص کنین. استفاده از این خلاصه نویسی کمک می کنه تا زمان مطالعه های بعدی یا مرور مطالب، نکات مهم و مشکلات تون را دوباره ببینین و با دقت بیشتری مطالعه کنین، توجه داشته باشین که در این روش بیشتر از حافظه دیداری تون استفاده میشه.
2 حاشیه نویسی
هدف از نوشتن هر مطلبی، انتقال یکسری مطالب جدید و مهم به مخاطب است. برای این که این انتقال به طور کامل و مطلوبی انجام بگیره سعی می کنن که به همراه مثال و داستان توضیح داده بشه. دومین نوع خلاصه نویسی، حاشیه نویسی است، در این نو ع از خلاصه نویسی بهتره کلیدی ترین کلمات هر پاراگراف را استخراج کرده و به زبان خودتون در 2 تا 3 خط در حاشیه کتاب یا جزوه تون توضیح بدین.
توجه داشته باشین که این نوع از خلاصه نویسی به خاطر استخراج کردن کلمات کلیدی متن و نگارش اون به زبان خودتون به تمرکز بیشتر، دقت، قدرت حفظ کردن و یادگیری بهترتون کمک می کنه.
3یادداشت برداری
اصلی ترین نوع خلاصه نویسی، یادداشت برداری به صورت نوشتن برداشت تون از کلیدی ترین مفاهیم هر مطلب به زبان خودتون به همراه یک مثال برای تثبیت کامل مطلب در زمان مرور مجدد است. برای انجام این نوع از خلاصه نویسی لازمه که حتما یک دفتر به عنوان دفتر خلاصه نویسی برای خودتون تهیه کنین.
به هیچ عنوان خلاصه هاتون را در برگه های پراکنده ننویسین چون با گذشت زمان حجم این یادداشت ها زیاد شده و ممکنه ترتیب شون به هم بخوره، که در این صورت مرتب کردن این حجم از خلاصه ها کاری زمان بر است که انرژی زیادی را ازتون می گیره. برای اطلاع از روش ها و تکنیک های تست زنی پیشنهاد می کنیم حتما مقاله زیر را بخونین.
همونطور که گفتیم، خلاصه نویسی روش های متفاوتی داره که داوطلبا باید بسته به شرایط خودشون و مبحثی که می خوان مطالعه کنن خلاصه بنویسن. برای نوشتن هر خلاصه ای لازمه تا یکسری اصول را رعایت کنن، در این قسمت کاربردی ترین تکنیک های خلاصه نویسی گفته شده است:
زبان نوشتاری مناسب برای خلاصه نویسی
یکی از معروف ترین و پر کاربردترین تکنیک های خلاصه نویسی که خیلیا از اون استفاده می کنن، تغییر لحن متن مطالعه شده است. برای همه مون پیش اومده که مطلبی را چندین بار خوندیم اما متوجه نشدیم وقتی که همون متن را یکی از همکلاسی ها به زبون خودش و بیان ساده تری میگه خیلی راحت متوجه می شیم، نتیجه می گیریم که بهتره لحن نوشتن خلاصه کاملا ساده و نزدیک به زبان گفتار باشه چون زمانی که مطلبی را به زبان خودمون بخونیم مسلما حفظ کردن و یادآوری اون برامون ساده تر است.
استفاده از کلمات هم معنی و ساده تر به جای کلمات سخت
خیلی مواقع پیش اومده که زمان مطالعه با یکسری کلمات برخورد کردیم که نتونستیم به راحتی اون را یادگرفته و حفظ کنیم یا حتی گاهی مواقع معنیش را هم نمی دونستیم. اگه با این مشکل مواجه شدین بهتون پیشنهاد می کنیم تا از کلمات هم معنی با اون کلمه استفاده کنید. سعی کنین کلماتی را انتخاب کنید که به یاد سپردن و به خاطر آوردن اون برای شما مشکل نباشه.
استفاده از کلمات و نکات کلیدی و مهم
کلمات کلیدی نقش خیلی مهمی را در خلاصه نویسی ایفا می کنن و تاکید کردن روی اونها خیلی اهمیت داره. یکی از کارهایی که زمان خلاصه نویسی باید انجام بدیم اینه که باید دنبال کلمات کلیدی و نکات اصلی در متن باشیم. خلاصه نویسی نسخه کوتاه شده از متن اصلی است بنابراین نکات مهم متن حتما باید در اون باشه.
اسم ها، اعداد، نقل قول ها، تاریخ و مکانها معمولا از مهمترین بخشهای یک متن به حساب میان و اهمیت زیادی دارن. یکی از راههای پیدا کردن کلمات کلیدی در متن، استفاده از سوالات و تمرینهای مربوط به اون متن در انتهای درس است.
مطالعه کامل متن قبل از شروع خلاصه نویسی
قبل از شروع خلاصه نویسی حتما یک بار متن اصلی مبحث مورد نظرتون را بطور کامل بخونین، این کار باعث میشه تا شما یک دید کلی نسبت به اون متن پیدا کرده و خیلی راحت تر بتونین خلاصه نویسی را انجام بدین. پیش مطالعه متن قبل از خلاصه نویسی به شما کمک می کنه تا راحت تر بتونین مطالب و نکات اصلی متن را پیدا کنین. سعی کنین زمان خوندن متن زیر نکات مهم خط بکشید تا زمان خلاصه نویسی راحت تر اونها را پیدا کرده و ازشون استفاده کنین.
پرهیز از توضیحات اضافی
خیلی از دانش آموزا زمان خلاصه نویسی کردن متن دچار وسواس در مطالعه شده و سعی می کنن تمام مطلب را در خلاصه خودشون بیارن، این کار باعث میشه که در نهایت حجم خلاصه نویسی شون با متن اصلی تقریبا برابر بشه. توجه داشته باشین که خلاصه نویسی یعنی نوشتن نکات مهم و کلیدی به همراه یک مثال برای تفهیم کامل خلاصه تون.
اگه بعد از خوندن این مقاله سوال یا ابهامی درباره خلاصه نویسی براتون پیش اومد، می تونین از طریق سیسیتم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با کارشناسای این مرکر تماس گرفته و تمام سوالای خودتون را از کارشناسای تحصیلیکو بپرسین. همچنین می تونین با عضویت در کانال تلگرام تحصیلیکو از همه اخبار مربوط به کنکور سراسری مطلع بشین حتی می تونین با برنامه ریزی هفتگی کنکور که کارشناسای تحصیلیکو در نظر گرفتن پیش برین.
برای مشاوره نحوه خلاصه نویسی برای کنکور سراسری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
88081
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو