وسواس در مطالعه کنکور نه تنها باعث یادگیری بیشتر نمیشه بلکه می تونه زمان مفید مطالعه رو به شدت کم کنه. برای همین باید با راهکارهایی مثل نکته برداری و خلاصه نویسی، خلاص شدن از دوباره خوانی، می تونین با آزمون گرفتن از خودتون و یا استفاده از یک منبع کامل، این رفتار رو کنار بذارین.
برای مشاوره مقابله با وسواس در مطالعه
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
وسواس در مطالعه یکی از آفت های یادگیری داوطلبای کنکوری هستش که خیلیا ازش بی اطلاعن. جوری که ممکنه به بهونه مفهومی خوندن یک مطلب درسی، اون رو بارها و بارها مطالعه کنن تا خیالشون از یادگیری کامل و مفهومی اون مطلب، راحت بشه.
وسواس در مطالعه باعث میشه که دانش آموز شک داشته باشه که آیا یک مطلبی رو به خوبی یاد گرفته یا نه و همین باعث میشه که یک مطلبی رو چند بار مرور کنه. این عمل باعث میشه که دانش آموز وقت زیادی رو از دست بده و از ساعت های مطالعه مفیدش کاسته بشه.
خیلی از داوطلبا اصلا از وجود همچین آفتی تو مطالعه خودشون مطلع نیستن و نمی دونن که همین موضوع باعث شده زمان زیادی رو از دست بدن و عملکردشون افت پیدا کنه. برای همین تو ادامه این مقاله در مورد وسواس در مطالعه و راهکارهایی برای خلاص شدن از دوباره خوانی توضیحاتی ارائه داده شده.
اکثر کنکوری ها توقع دارن تو شروع مطالعه به صفر تا صد مطلب تسلط پیدا کنن و به هر نوع تستی با هر سطحی پاسخ صحیح بدن و حتی یک نکته هم نباشه که در مطالعه اول به اون نرسیده باشن. اون ها نمی دونن که دقیقا همین موضوع باعث وسواس در مطالعه شده و باعث میشه فرد مطلب را بارها از ابتدا مطالعه کنه.
بعضی از افراد با اینکه با برنامه ریزی دقیق و منظم پیش میرن و زمان زیادی رو برای مطالعه میذارن اما آخر روز که سراغ برنامشون میرن میبینن که نه تنها باعث افزایش ساعت مطالعه کنکور نشدن بلکه جمعا 3 تا 4 ساعت مطالعه مفید داشتن و اصلا نتونستن طبق برنامه اون روزشون پیش برن. علتش هم اینه که این افراد بخش زیادی از زمان خودشون رو به تکرار بی مورد مباحثی که قبل خوندن اختصاص میدن.
دلیل تکرار مباحث خونده شده هم از نطر خودشون کم کردن استرس و اضطرابشونه تا خیالشون راحت بشه که من این مطلب رو کامل و چند بار خوندم. پس به طور کلی وسواس مطالعه یه نوعی از استرس و اضطرابه که باعث میشه یک فرد بعد از مطالعه یک مبحث همش شک کنه که آیا من این مطلب رو یاد گرفتم یا نه.
اگه با توجه به تعریف وسواس متوجه شدین که شما هم دچار وسواس در مطالعه هستین اصلا نگران نباشین چون در ادامه راهکار هایی بهتون ارائه شده که با عمل کردن به اونا می تونین به راحتی استرس و اضطراب رو کنار بگذارین و الکی وقتتون برای مطالعه چند باره هر مطلبی نذارین.
مورد اولی که باید بدونین اینه که دوباره خوانی و حتی چند باره خوانی نه تنها ذهن انسان رو تنبل می کنه، بلکه راندمان اون رو هم پایین میاره و باعث میشه که ذهن، این اطمینان رو داشته باشه که اگر مطلبی فراموش شد، شما دوباره اون رو می خونی و همین موضوع باعث تنبلی ذهن میشه. پس قدم اول اینه که به خودتون اعتماد داشته باشین و دوباره خوانی و چند باره خوانی یک مطلب رو کنار بذارین. اگه هم احساس می کنین باز دچار فراموشی میشین می تونین از راه های مقابله با فراموشی دروس مطلع بشین.
بعضی از داوطلبا هم هستن برای تسلط بیشتر رو مباحث هر درس، از چند درسنامه متفاوت به طور همزمان استفاده میکنن، که این موضوع هم نشون دهنده وسواس در مطالعه کنکور شماست. در صورتی که شما برای آموزش باید تنها از یک منبع استفاده کنین و استفاده همزمان از چند منبع باعث سردرگمی و بیشتر شدن استرستون میشه پس یک منبع خوب برای هر درس داشته باشین و فقط همون رو مطالعه کنین.
یک مورد دیگه هم که باعث جلوگیری از وسواس مطالعه میشه اینه که باید از نکته برداری و خلاصه نویسی استفاده کنین. اینجوری وقتتون برای مطالعه اون مبحث تو دوره های بعد کمتر گرفته میشه و می تونین برای مطالعه مجدد فقط از خلاصه نویسیتون استفاده کنین. این خلاصه نویسی ها تو دوران جمع بندی کنکور سراسری هم خیلی به دردتون می خوره.
مورد بعدی اینکه لازم نیست همه مطالب رو تو دور اول مطالعه یاد بگیرین. در حین مطالعه اگه مطلبی رو یاد نمی گیرین یا نمی تونین به خاطر بسپارین فعلا تو اون زمان اون مبحث رو با خیال راحت کنار بذارین. بعد تو دوره های بعدی تو یک زمان مناسب دوباره براش وقت بذارین.
اگه نتونستین اون رو حل کنین اجازه دارین که دوباره اون مبحث رو بخونین یا حداقل فقط همان ریز مبحث رو که فراموش شده رو مطالعه کنین. این جوری مشکل وسواس در مطالعه حل میشه و خیالتون از یادگیری اون مبحث راحت میشه. البته ثبت نام آزمون های آزمایشی سنجش و یا سایر آزمون ها هم می تونه تو این موضوع کمکتون کنه.
در آخر به خودتون اعتماد داشته باشین و بدونین اگه درست مطالعه کنین، مطالب رو یاد می گیرین و اون ها رو فراموش نمی کنین. پس ترس و نگرانی رو کنار بذارین و حتما از روش های صحیح مطالعه مثل روش های تند خوانی، تکنیک های تست زنی، خلاصه نویسی و ... استفاده کنین. برای اطمینان از اینکه مطالبی رو که خوندین، یاد گرفتین یا نه هم می تونین بعد از خوندن هر پاراگراف، کتاب رو ببندین و مطالب درسی رو برای خودتون توضیح بدین.
کارشناسای مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو هم آمادن تا به تموم سوالا و ابهامی شما در خصوص وسواس در مطالعه کنکور پاسخ بدن. شما می تونین از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با این کارشناسا در ارتباط باشین و از تجربه اون برای مطالعه صحیح استفاده کنین.
برای مشاوره مقابله با وسواس در مطالعه
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
89364
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو