بسیاری از داوطلبایی که میخوان در کنکور شرکت کنن دچار استرس و اظطراب هستن که با شناخت عوامل استرس زا و از سوی دیگه با تکنیک هایی مانند تنفس عمیق، ریلکسیشن، داشتن تغذیه مناسب و ... از جمله راه هایی است که می تونن با استرس مقابله کرده و سطح اضطراب خودشون رو در آزمون سراسری کاهش بدن.
برای مشاوره درباره روش های مقابله با استرس کنکور
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
استرس، یکی از احساساتیه که افراد با اون دست و پنجه نرم می کنن و داوطلبای کنکوری هم از اون بی بهره نیستن. داشتن استرس در بعضی از مواقع باعث بیشتر شدن تلاش داوطلبا میشه ولی داشتن اضطراب بیش از حد نه تنها کمکی به شرکت کننده های کنکور نمی کنه بلکه باعث میشه همون مباحثی رو هم که مطالعه کردن، فراموش کنن.
هر ساله با افرادی مواجه هستیم که با داشتن سطح اطلاعاتی خوب هم به دلیل داشتن استرس در جلسه آزمون یا قبل اون، زحماتشون در کنکور به هدر رفته. بنابراین لازم است داوطلبا علاوه بر داشتن انگیزه و مطالعه کردن درس ها، شیوه های کنترل استرس رو هم یاد بگیرن تا بهترین نتیجه رو در این آزمون داشته باشن.
به خاطر بازدهی ای که استرس رو مطالعه و نتیجه قبولی داوطلبا داره تو این مقاله درباره عوامل موثر در استرس کنکور و راه های مقابله با اون به همراه کارهایی که منجر به کاهش اضطراب در آزمون سراسری میشه، صحبت کردیم. پس تا آخر این مقاله همراهمون باشین !
کنکور، یکی از مهم ترین و سرنوشت سازترین رقابت ها تو دوران تحصیل هر فردیه. با توجه به شرایط روحی و جسمی که این رقابت سنگین برای داوطلبا و حتی خانواده هاشون ایجاد می کنه، داشتن استرس امری کاملا طبیعیه. یکسری دلایل باعث به وجود اومدن استرس میشه که تو ادامه این مقاله مهم ترین عوامل ایجاد و تشدید استرس کنکور به همراه راه های مقابله با اون رو گفتیم تا بتونین با مدیریت این فشارهای روانی و استرس، بهترین نتیجه رو تو آزمون سراسری داشته باشین.
عدم برنامه ریزی درسی :
ریشه خیلی از ترس ها و استرس ها بی برنامگی و نا آگاهیه. آدم بی برنامه چون نمی دونه داره چیکار می کنه و چه هدف و برنامه ای داره، بیشتر از بقیه در معرض تنش های عصبیه. نداشتن برنامه ریزی درسی، آشفتگی ذهنی رو به همراه داره و باعث میشه تا ندونین چیکار کنین، هدفتون برای ماه های آینده چیه، چطوری باید برنامه ریزی کنین و درساتون رو پیش ببرین.
بهترین کار اینه که برای خودتون برنامه کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشین و درس خوندنتون رو با هدف پیش ببرین و پرونده هر درس رو تو اون تایمی که تو برنامه ریزیتون مشخص کردین، ببندین.
خواب نامناسب :
خواب کافی و استراحت به خصوص الان که فشار درس ها زیاده خیلی اهمیت داره چون به فعال شدن حافظه کوتاه مدت و یادآوری موضوعات کمک می کنه. خواب زیاد باعث اضطراب و عصبی شدن آدم میشه یکی از واکنش های افرادی که استرس بیش از حد دارن، خواب زیاده. کم خوابی هم منجر به تشدید استرس میشه بنابراین نباید به هیچ دلیلی حتی درس خوندن کم بخوابید.
مطالعه زمانی که خوابتون بیاد بازدهی بالایی نداره و کم خوابی علاوه بر بیشتر کردن استرس باعث کاهش قدرت حافظه هم میشه. خواب کافی به خصوص خواب شب مناسب خیلی می تونه کمکتون کنه.
نا امیدی بعد از آزمون آزمایشی :
ممکنه به هر دلیل تو آزمون آزمایشی نتیجه دلخواه رو نگیرین و تکرار این اتفاق باعث نا امیدیتون شده، انگیزه و تلاشتون کمتر بشه. اما راه حل اینه که بخواین دنبال مشکلتون بگردین و اون رو برطرف کنین.
یکی از کارایی که می تونه خیلی کمکتون کنه تحلیل آزمون بعد از برگزاری هر آزمون آزمایشیه. تحلیل آزمون باعث میشه تا نقاط ضعف و مشکلات خودتون رو بهتر متوجه بشین و با برنامه خطاهاتون رو جبران کنین. تا سرجلسه آزمون احتمال این خطاها کمتر بشه.
هدف گذاری اشتباه :
یکی از مراحل اولیه تعیین هدفه، هدف گذاری اشتباه، رویا پردازانه و توقع غیر معقول از خودتون باعث ایجاد استرس میشه. بهتره با توجه به زمان باقی مانده برای کنکور، رشته و دانشگاه مورد علاقتون رو انتخاب کنین، درصدهای قبولی تو اون رشته و دانشگاه رو از روی رتبه و نمره داوطلبای سال گذشته بدست بیارین.
سعی کنین درصداتون رو حدود 10 تا 15 درصد نسبت به درصد داوطلبای سال گذشته افزایش بدین این کار باعث میشه اگه سطح سوالا نسبت به سال قبل آسون تر شده باشه و یا رقابت بین داوطلبا سنگین تر بشه تاثیر چندانی تو نتیجه شما برای رسیدن به هدفتون نزاره.
عدم داشتن فعالیت و تحرک :
نداشتن فعالیت در طول سال باعث ایجاد استرس، چاقی، افسردگی و ... میشه. سعی کنید برای جلوگیری از استرس در طول روز به مدت 10 تا 20 دقیقه فعالیت بدنی یا پیاده روی تند به همراه ورزش های هوازی داشته باشین.
کمبود زمان یا سختی سوالای کنکور :
زمان یکی از مهم ترین مسائل سرجلسه آزمونه. تو کنکور سراسری با محدودیت زمانی مواجهیم یعنی برای هر سوال زمان مشخصی رو باید صرف کنین. به جای این که این محدودیت زمان باعث استرس بشه بهتره تا حتما از تکنیک های مدیریت زمان سر جلسه آزمون استفاده کنین تا سرجلسه آزمون به راحتی کنترل زمان رو داشته باشین.
مقایسه کردن خود با دیگران :
یکی از کارایی که حتما باید ازش دوری کنین، مقایسه کردن خودتون با همکلاسی ها و اطرافیانه. این کار واقعا اشتباه و غیر منطقیه. چون شرایط، توانایی ها، معیارهای علمی، سطح علمی، نوع یادگیری و قدرت یادگیری افراد با هم متفاوته.
بهترین نوع مقایسه، مقایسه خودتون نسبت با گذشته خودتونه یعنی پیشرفتتون رو طی گذر زمان مقایسه کنین. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس و انگیزه بیشتری میشه.
نداشتن خلاصه برداری و مرور مطالب :
خلاصه برداری و مرور مطالب درسی نقش بسیار مفیدی تو آمادگی برای کنکور دارن، البته اهمیت این کارا تو روزهای پایانی و نزدیک به زمان برگزاری کنکور سراسری بیشتر هم میشه. چون داشتن خلاصه نویسی باعث میشه تا مطالب رو تو مدت کوتاهی به تعداد بالا مطالعه و مرور کرد این مرورها باعث افزایش اعتماد به نفستون میشه.
از طرفی دست نوشته های خودتون چون براساس اولویت های یادگیری تونه، می تونه نقش مهمی تو جمع بندی نهایی و کاهش استرستون داشته باشه.
تغذیه نامناسب :
مواد غذایی کافی و مناسب، کمک می کنه تا ذهن حداکثر کارایی خودش رو تو یادگیری و تثبیت به کار ببره. مواد غذایی مثل : شکلات تلخ، بادام، لبنیات، ماهی، کلم بروکلی، سیر، سبزیجات و سالاد جزو مواد غذایی ضد استرس محسوب میشن.
داشتن کمی استرس برای کنکور امری طبیعیه و کمک می کنه تا با دقت بیشتری برای کنکور برنامه ریزی کنید، ولی اگه استرس از حد طبیعی بیشتر بشه، روند یادگیریتون رو با مشکل مواجه می کنه. استرس پیامدها و علائم جسمی مثل معده درد عصبی رو به همراه داره. استفاده از تکنیک های تنفسی می تونه تا حد زیادی تو کنترل استرس کنکور داوطلبا تاثیر گذار باشه.
موثرترین و قدرتمندترین تکنیکی که برای مقابله با استرس می تونین انجام بدین، تنفس عمیق هستش. در واقع بعد از تنفس عمیق واکنش های مثبت بدن فعال میشن و واکنش های عصبی و منفی متوقف میشن. تو تنفس عمیق با انجام عمل دم، شکمتون منبسط میشه در این لحظه چند ثانیه نفستون رو تو سینه حبس کنین، بعد با انجام بازدم حجم هوای داخل شکمتون رو تخلیه کنین.
در مواقعی که وقت کافی برای به دست آوردن آرامشتون ندارین، بهتره از روش ریلکسیشن سریع استفاده کنین. تو انجام این نوع از ریلکسیشن از انگشتای پا شروع می کنیم، به این صورت که : انگشتای پاتون رو منقبض کنید وقتی تو انگشتاتون احساس درد و فشار کردین ماهیچه های پاتون رو ازاد کنین. همین کار رو به ترتیب رو ساق پاها، ران پا، شکم، کمر و گردن و صورتتون انجام بدین. سعی کنین به همراه انجام این تکنیک تنفس عمیق رو هم اجرا کنین تا احساس آسودگی کنین.
اگه سوال یا ابهامی در مورد استرس و روش های مقابله با اون داشتین، می تونین از هر جای ایران که هستین با کارشناسای مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو تماس بگیرین و از تجربه این کارشناسا برای موفقیت تو کنکور استفاده کنین. همچنین با عضویت تو کانال تلگرام کنکور سراسری از همه اخبار مربوط به کنکور مطلع بشین.
برای مشاوره درباره روش های مقابله با استرس کنکور
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
88081
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو