برای نحوه یادگیری، فراموش نکردن نکات کلیدی و مفاهیم هر درس، بهتره تا در فواصل زمانی مشخصی مرور مباحث انجام بشه. ممکنه مرورهای مطالب درسی اولیه زمان بیشتری رو ازتون بگیره اما به گذشت زمان و در مراحل بعدی به خاطر تسلطی که روی مباحث پیدا می کنین، علاوه براین که سرعت عملتون بالاتر میره، عملکرد بهتری نیز خواهید داشت.
برای مشاوره نحوه مرور هر درس
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
قطعا برای شما هم پیش اومده که بعد از مدتی تصمیم بگیرین تا یک مطلبی رو که قبلا مطالعه کردین، مجدد بخونین یا از اون مطلب استفاده کنین، ببینین که درصدی از مطلب رو فراموش کردین. علت اصلی این فراموشی، نداشتن مرور در برنامه ریزی درسیتونه. ھﺮ ﭼﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺮور ﻣﻄﺎﻟﺐ رو اﻧﺠﺎم ﺑﺪﯾﻦ جزئیات بیشتری از هر مبحث در ذھﻨﺘﻮن باقی میمونه و مطالب خیلی راحت تر از حافظه کوتاه مدت وارد حافظه ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪتتون میشن.
مرور بخش های مختلفی داره و رعایت ﻓﺎﺻﻠه زﻣﺎﻧﯽ ﻣﻧﺎﺳب ﺑرای ﻣرور درس ھﺎی مختلف، از مهم ترین اصول فراموش نکردن مباحثه. از سوی دیگه به خاطر نحوه مرور مطالب درسی در نتیجه نهایی کنکور سراسری در این مقاله بطور کامل توضیح دادیم که چگونه مطالب درسی را مرور کنیم تا نتیجه بهتری بگیریم و بهترین زمان برای مرور مطالب درسی چه زمانیه. پس همراهمون باشین !
برای موندگاری بهتر مباحث در ذهنتون، بهتره مرور هر درس در فواصل زمانی مشخصی انجام بشه. با توجه به حجم بالای مباحث درسی، برای این که زمان مرور هر مبحث رو فراموش نکنین حتما از یک تقویم رو میزی استفاده کرده و در اون تاریخ تموم مرورها و موضوع مطالعه هر مبحث رو یادداشت کنین.
اولین مرور : یک ساعت بعد از پایان مطالعه اصلی درس
داشتن یک مرور سریع در روز مطالعه، باعث فهم و تثبیت مطالب خونده شده در ذهن داوطلب میشه، برای اینکه این مرور تاثیر خوبی در روند یادگیریتون داشته باشه بهتره حدودا یک ساعت بعد از مطالعه اولیه انجام بگیره. در این مرحله از مرور، می تونین به خلاصه نویسی، حاشیه نویسی و یا جواب دادن به سوال های پرسیده شده انتهای اون مبحث اکتفا کنین.
دومین مرور : 24 ساعت بعد از مطالعه اولیه درس
طبق منحنی ابینگ هاوس یا منحی فراموشی، بعد از گذشت 24 ساعت از مطالعه هر موضوع، مطالب خونده شده در ذهن فرد کمرنگ میشن و برای یادآوری نکات مهم بهتره تا مدت زمان کوتاهی رو برای دوره درس مورد نظرتون بزارین. در این مرحله از مرور می تونین خلاصه های نوشته شده رو مطالعه کرده و یا تمرینهای تشریحی و تعداد مشخصی از تستهای اون مبحث رو حل کنین.
سومین مرور : 7 تا 10 روز بعد از مطالعه اولیه درس
انجام مرورهای گذشته باعث شد تا مباحث درسی رو خیلی کامل و دقیق مطالعه و دوره کنین، به خاطر همین مرور سوم خیلی وقتتون رو نمی گیره. در این مرحله توصیه می کنیم تا هر فردی با توجه به سطح علمی خودش برای مرور از یکی از روش های زیر استفاده کنه :
چهارمین مرور : یک ماه بعد از مطالعه اولیه درس
تا الان هر موضوع سه بار مطالعه و یادآوری شده، بنابراین سرعت مطالعه تون در مرور چهارم خیلی بیشتر از دفعات قبلیه. در این مرحله بهتره اول خلاصه مبحث مرور شده و بعد از اون مدت زمان کوتاهی رو به تست های شکدار و علامت دار دفعات گذشته اختصاص داده بشه در این مرحله می تونین تست هاتون رو به صورت رندم انتخاب کرده و حل کنین.
پنجمین مرور : سه ماه بعد از مطالعه درس
اگه دقت کرده باشین تموم آزمون های آزمایشی بعد از سه ماه، یک آزمون جمع بندی و دوره ای از مباحث قبلی برگزار می کنن. براساس منحنی فراموشی، به خاطر زیاد بودن حجم مطالب درسی و انباشته شدن مطالب روی هم بعد از گذشت سه ماه، بیشتر مطالب در حافظه داوطلب کمرنگ شده و یا بطور کلی پاک میشه. در این مرحله از مرور که به عنوان آخرین مرحله مرور شناخته میشه، بهتره برای یادآوری کامل تر تمامی نکات زمان بیشتری صرف کرد و موارد زیر رو انجام داد :
تفسیر منحنی ابینگ هاوس یا فراموشی
مطابق این منحنی اگه شما 100 درصد یک مطلب رو هم یاد گرفته باشین، به مرور زمان مقداری از این مطلب در ذهنتون کمرنگ میشه تا جایی که بعد از گذشت حدود 90 روز از مطالعتون 2 یا 3 درصد از کل اون مطلب در ذهنتون باقی مونده. اما اگه در فاصله زمانی معینی شما یکبار مبحث خونده شده رو مرور کنین، تمامی نکات مهم یادتون میاد و زمانی که این کار مرتبا تکرار بشه بعد از گذشت 30 روز تموم اون مطلب از حافظه کوتاه مدتتون وارد حافظه بلند مدت شده و امکان فراموشی تقریبا به صفر میرسه.
برای اینکه آمادگی تون سرجلسه آزمون بیشتر بشه لازمه تا در بازه های مرور هر درس یکسری تکنیک ها و نکات مربوط به مدیریت جلسه آزمون رو رعایت کنین. برای آشنایی با این تکنیک های مدیریتی حتما مقاله زیر رو بخونین.
خیلیا فکر می کنن مرور یعنی دوباره خوندن مطلب بطور کامل، این دسته از افراد زمان مرور هر مطلب شروع به مطالعه کامل مبحث مورد نظرشون می کنن، به همین دلیل زمان زیادی صرف مرورهاشون میشه. این افراد با اینکه زمان زیادی رو روی یادگیری یک مبحث میزارن اما نمیرسن تموم سوالا رو بطور کامل حل کنن و بیشتر با مشکل کمبود زمان و پیش نرفتن برنامه هاشون مواجه میشن. برای حل این مشکل سعی کنین حتما نکات زیر رو رعایت کنین تا بتونین مروری درست و نتیجه بخش داشته باشین:
مطالعه از روی خلاصه نویسی هر مبحث
یکی از اهداف خلاصه نویسی، استفاده ازش در زمان مرور هر مبحثه، از اونجایی که بیشتر مطالب درسی پراکنده هستن، اگه شما خلاصهای از درس یا مبحث مورد نظرتون تهیه نکرده باشین، مرور این مباحث خیلی وقتتون رو می گیره و حتی ممکنه شما رو سردرگم کنه. مرور از روی خلاصه نویسی باعث میشه تا در طول سال تحصیلی و به خصوص دوران جمع بندی سرعت مطالعتون بیشتر شده و وقت بیشتر رو برای حل تست داشته باشین.
همونطور که گفتیم مرور هر درس فقط با مطالعه کتاب درسی انجام نمیشه، یکی از روش های تاثیر گذار در مرور، جواب دادن به تعدادی از تست ها به صورت رندم در زمان های مرور مطالبه. بنابراین سعی کنین در هر مرورتون حتما تعدادی تست که دفعات گذشته مشکل داشتین و علامتدار کردین یا تعدادی تست جدید انتخاب کنین تا هم با نحوه طراحی سوال از اون مبحث آشنا بشین هم سرعت عملتون بالا بره.
آشنایی با نحوه مطالعه مباحث مسئله دار و حل مسئله
درس هایی مثل ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، اقتصاد و … جزو دروس مفهومی محسوب میشن و بیشتر تمرین محور هستن، یعنی بهتره بعد از مرور خلاصه هاتون حتما چند تا تست از اون مبحث انتخاب کنین تا با حل اون ها تمامی نکات مهم درس براتون بازیابی بشه. اصولا با حل تست در درس های مفهومی علاوه بر نکات گفته شده در کتاب ممکنه هم روش های تستی جدید رو یاد گرفته هم با سوالای جدیدی روبرو بشین.
آشنایی با نحوه مطالعه درست مباحث مفهومی
برای دروسی مانند آیات دین و زندگی که جزو مباحث مفهومی محسوب میشن، علاوه بر مطالعه دقیق متن کتاب درسی، توانایی تست زنی هم در این سوالا خیلی مهمه. برای مرور این نوع مباحث بهتره اول نکات اصلی درس رو به دقت بخونین و بعد با حل تعدادی تست جدید سعی کنین، مطالب رو برای خودتون بازیابی کنید.
آشنایی با نحوه مرور صحیح دروس حفظی
طبق منحنی فراموشی برای مباحثی مثل لغت های ادبیات، قسمت های حفظی شیمی، دینی و روانشناسی و ... که نیاز به استدلال خاصی ندارن و فقط یادگیری و حفظ مطلب نوشته شده در کتاب درسی مهمه، لازمه تا حتما خلاصه نویسی کامل و جامعی نوشته بشه و در بازه های مناسبی کتاب درسی یا خلاصه هاتون خونده بشه تا به خوبی و بطور 100 درصدی در حافظه بلند مدتتون باقی بمونه.
متاسفانه خیلی از دانش آموزا و داوطلبای کنکوری علی رغم این که وقت زیادی برای مطالعه هر مبحث میذارن، اما مطالب رو مرتبا فراموش می کنن. این دسته از داوطلبا می تونن با مطالعه مقاله زیر، 4 تکنینک ساده رو برای غلب به فراموشی درس ها رو یاد بگیرن.
کارشناسای مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو آمادن تا به تموم سوالا و ابهامای شما در مورد نحوه مرور هر درس جواب بدن. شما می تونین از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی تحصیلیکو با این کارشناسا در ارتباط باشین. همچنین پیشنهاد می کنیم عضو کانال تلگرام کنکور سراسری تحصیلیکو باشین تا از تموم اخبار مربوط به کنکور سراسری مطلع بشین.
برای مشاوره نحوه مرور هر درس
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره زیر تماس بگیرید:
تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۵ از کل کشور
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
درصورت عدم دسترسی به تلفن ثابت یا استفاده از کد تخفیف کلیک کنید .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. اگر می خواهید همین الان سوالتان را از مشاور مربوطه بپرسید کافیست با تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071789 تماس بگیرید. |
تمامی هموطنان عزیزمان از سراسر ایران می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره و ارتباط با کارشناسان تحصیلیکو از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099075305 تماس بگیرند .
برخی از مخاطبان تحصیلیکو به دلیل مشکلات مخابراتی نمی توانند با شماره های 909 تماس بگیرند و یا به طور کلی به تلفن ثابت دسترسی ندارند ؛ برخی نیز تمایل دارند از بسته های تخفیفی تحصیلیکو استفاده کنند تا هزینه کمتری برای مشاوره پرداخت نمایند . برای این دسته از عزیزان پکیج های مشاوره تحصیلیکو را طراحی کرده ایم که می توانید با خرید آن از هرجای ایران که هستید از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه با کارشناسان تحصیلیکو در ارتباط باشید . برای خرید پکیج های مشاوره تحصیلیکو و استفاده از بسته های تخفیفی کلیک کنید .
در خبرنامه ایمیلی تحصیلیکوهر هفته گزیده ای از مهم ترین اخبار تحصیلی مرتبط با رویداد های مدارس ، کنکور سراسری ، کارشناسی ارشد و دکتری را گردآوری می کنیم و بصورت رایگان برای کاربران سایت ارسال می کنیم . اگر شما هم مایلید از اخبار تحصیلی در طول سال جا نمانید کافیست ایمیل خود را در کارد زیر وارد کنیم تا از همان لحظه عضو خبرنامه ایمیلی ما شوید .
مرکز مشاوره تحصیلیکو امکانی فراهم کرده تا کاربران سایت بتوانند با عضویت در کانال های اطلاع رسانی شبکه های اجتماعی از آخرین اخبار و اطلاعیه های تحصیلی مربوط به حوزه تحصیلی مدنظر خود آگاه شوند . برای این منظور می توانید با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر در کانال مدنظرتان عضو شوید.
کانال مرکز مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کانال دکتری تخصصی کانال کارشناسی ارشد کانال مشاوره کنکور سراسری
یکی از جداب ترین امکانات رایگان تحصیلیکو برای مخاطبان خود خبرنامه پیامکی است که با عضویت در آن آخرین اخبار رویداد های تحصیلی برای شما پیامک می شود . خبرنامه پیامکی تحصیلیکو در موضوعات مدارس ، کنکور سراسری ، دانشگاه های بدون آزمون ، کارشناسی ارشد و دکتری اطلاع رسانی می کند و برای عضویت در آن کافیست مقطع مربوط به خود را انتخاب کرده و در ادامه شماره تماس خود را ثبت نمایید .
1000000
بازدید کننده تحصیلیکو تاکنون
14000
مخاطبان مشاوره تلفنی تحصیلیکو تاکنون
89364
تعداد سوالات سایت تحصیلیکو